Shadow (2023)

1
0
Jelölés (29)
BezárásPlease login

14 részes (befejezett)

Dan 1999-ben, 11-ik osztályosként átiratkozik a Szent Lőrinc katolikus fiúiskolába. Az apját egy közeli kórházban kezelik agydaganattal. 7 éves volt, amikor az édesanyja meghalt. Dan közel áll Anurakhoz, aki az iskola igazgatója és a pszichológusa. Megpróbálja kigyógyítani Dant az alvásparalíziséből. Amikor Dan alszik, álmában egy árnyékot lát, ami megpróbálja megfojtani őt és ez idővel csak egyre rosszabb lesz. Anurak szerint az egész az apjával lehet összefüggésben. Dan már az első nap pánikot kelt az iskolában, amikor Trin asztalához ül, aki egy végzős diák és egy évvel korábban rejtélyes módon eltűnt az iskola mögötti tónál. Az iskolában töltött napok alatt megismerkedik Nai-al és a szobatársával Josh-al, valamint Cha-aimmal, a Szent Mary diákjával, aki az éves színdarabban fog fellépni. Miután ez a négyes egyre közelebb kerül egymáshoz, elkezdenek Trin eltűnése után nyomozni, és segítenek Dan-nak elkerülni az árnyékot, ami folyamatosan üldözi.

Szereplők

14 gondolatokat “Shadow (2023)

  1. Én minden sorozatot megnéznék Fluke és Singto szereplésével, mert nagyon tehetségesek. Eredetileg a Jenny am/pm sorozatot kerestem, de még nincs fenn. Van esély rá, hogy feltöltésre kerül? Nem bl, de Singto lánynak öltözik benne és elég viccesnek tűnik a történet.

    1. Tervben a fordítás. Vártunk a jó angol feliratra, amit úgy néz ki, sikerült beszerezni /a fordító nemrég fejezte be, mindig tolta ezt a projektet az új sorozatok miatt, de végre elkészült vele:-)/, így hamarosan mi is nekiállunk.

  2. Nem szeretnék beleszólni, de ennek a sorozatnak nem lenne jobb helye a horror/triller kategóriában? Én romantikus szálat egyáltalán nem találtam a két fiú közt-pontosabban, egyoldalú szerelmet igen, de nem hinném, hogy attól már bl is lesz-, és mások véleménye szerint sem volt.

  3. Kedves Fordító! Köszönöm szépen a sorozat remek fordítását! 🙂 Noha korábban BL sorozatként jellemeztem, de már időközben rájöttem, hogy ez a sorozat inkább egy erős bromance, minimális BL jelenetekkel és utalásokkal megfűszerezve. Nem a boyslove-on volt a hangsúly, és nem is erről szólt, és ez pont így volt tökéletes. A főbb színészek fantasztikusan alakítottak, de még a mellékszereplők is. Egy kicsit furcsálltam az orvos gyér reakcióját arra(s ezt rendezői hibának tartom), hogy több mint egy nap elteltével feltámad a halott (szándékosan nem írom le ki az), s nincs különösebb meglepődés a viselkedésében. Igaz, kérve volt, hogy halasszák el a temetést, és így a doktor úr összerakhatta magában, hogy miért van erre szükség, talán ezért nem lepődött meg annyira. S a végét azt úgy tudtam! 😀 Úgy éreztem, hogy valami hiba csúszik a számításba 😀 De valamilyen mértékben ez így volt jó befejezés. A sorozat zenéjén (amit minden rész végén hallhattunk) nem győzök betelni: https://www.youtube.com/watch?v=BtwTUfssLyc
    Ui.: A videóklipben az Anan-t játszó színész énekel, akinek a nyakában ott lóg az a hatalmas kereszt, s hol dühös az arckifejezése, hol barátságos (ez a kevesebb), a legtöbbször alulról veszi őt a kamera, mintha egy felsőbbrendű lényként akarnák őt ábrázolni, folyamatosan a kamerába énekel, magyaráz, fenyít, illetve az egész videóklip fekete-fehér, hol árnyékban van, hol a világosban, ami számomra ez azt jelképezi, hogy egyszerre képviseli Anurak testvért, illetve magát az Árnyékot is. A videklip befejezése pedig nagyon sokat mondó!!!!! Most már értelmét nyeri, hogy a víz tükörképében miért Dan-t látja Trin, ahogy Nai is! Még angol felirattal nem néztem meg a videót, így nem tudom miről énekel benne.

Fel